Πέτρος Λιάκουρας

Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Διευθυντής ΠΜΣ Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές

 

Ο Πέτρος Λιάκουρας είναι Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Αντιπρόεδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «BRICS», Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την «Διαπραγμάτευση και Μεσολάβηση». Είναι απόφοιτος του Yale, Temple και Πανεπιστημίων της Αθήνας και του Προγράμματος Διαπραγμάτευσης του Χάρβαρντ.

Σήμερα αποτελεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής, μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Νομικής του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της Επιτροπής Πολιτογράφησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο παρελθόν, είχε επίσης οριστεί ως σύμβουλος πολιτικής στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Είχε επίσης εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στην (πρώην) Ευρωπαϊκή Επιτροπή (πλέον έχει συγχωνευθεί με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον τομέα της ακαδημαϊκής κοινότητας, είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, και μέλος της Ένωσης Διεθνούς Δικαίου (ILA, Ελληνικό Υποκατάστημα) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δικαίου της Θάλασσας και Ναυτικού Δικαίου της Ρόδου.

Επιστροφή στην κατηγορία Ομιλητές Συνεδρίου

History Agenda Registration